Amiiqo laat consumenten amiibo hacken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Amiiqo laat consumenten amiibo hacken

Amiibo zijn voor het Japanse Nintendo een goede bron van inkomsten en voor de liefhebbers een leuke toevoeging aan hun games door de extra functies die iedere amiibo bezit. Helaas heeft iedere amiibo slechts een unieke beloning per game, iets waar een stukje hardware genaamd de amiiqo een einde aan tracht te maken.

Volgens de makers ervan is de amiiqo bedoeld om back-ups te maken van je amiibo, maar een andere functie die ermee gepaard gaat lijkt voor sommigen interessanter. De amiiqo stelt gebruikers namelijk in staat de chip in een amiibo zelf aan te passen met data van andere amiibo, zodat je dus de functionaliteit van welke amiibo dan ook kan programmeren op elke willekeurige andere. Dit lijkt goed nieuws voor de personen die de figuurtjes alleen willen hebben voor de functionaliteit ervan.

amiiqo

Nu is het waarschijnlijk niet iets waar Nintendo zich enorme zorgen over zal maken. Het leeuwendeel van de amiibo verzamelaars koopt de figuurtjes eerder voor de heb dan voor de functies die ze bieden. Ook is de aanschafprijs van €69,95 een pittige voor een apparaatje ter groote van een amiibo baseplate. Daarbij komt ook nog eens dat een NFC-compatible Android telefoon vereist is om de amiiqo te kunnen benutten.