Amiibo figuurtje lijken metropoortjes te openen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Amiibo figuurtje lijken metropoortjes te openen

Vanaf vandaag liggen, samen met Super Smash Bros voor de Wii U, de Amiibo figuurtjes van Nintendo in de winkels. Een Rus heeft echter een andere toepassing gevonden voor de figuurtjes die voor de Wii U te gebruiken zijn.

Amiibo’s zijn speelgoedfiguren die je vervolgens in games als Super Smash Bros. kan gebruiken. Dit komt door de NFC (Near Field Communication) toepassing die de Wii U heeft. Linksonder je Wii U Gamepad zie je een icoon van een schermpje en als je een Amiibo daar op legt zal dit met elkaar gaan communiceren. Afhankelijk van welke game je speelt, zal je Amiibo een bepaalde toepassing krijgen. In Mario Kart 8 krijg je nieuwe outfits en in Super Smash Bros. zal je Amiibo voor jou gaan vechten.

Een jongen in Rusland weet echter toegang te verkrijgen tot de metro in Moskou door een Amiibo figuurtje voor de scanner van de poortjes te houden. Het is niet bekend of dit een hoax is of niet. Nintendo had bekend gemaakt dat Amiibo verschillende toepassingen zou gaan kennen in de toekomst, maar dit had niemand verwacht. Nu afwachten totdat iemand dit in Nederland gaat proberen!

ami