AMD stopt met het ondersteunen van 32-bit

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
AMD stopt met het ondersteunen van 32-bit

Het is onwaarschijnlijk dat je nog een 32-bit besturingssysteem hebt draaien op je pc, maar mocht dat toch het geval zijn, dan is er slecht nieuws. Na Nvidia eerder dit jaar, stopt ook AMD met het ondersteunen van 32-bit. Daarmee komt er een einde aan pc-gamen in 32-bit.

AMD heeft verder geen grote aankondigingen gedaan, maar de Japanse site 4Gamer kwam erachter dat AMD de 32-bit drivers niet langer updatet. De laatste versies van hun drivers zijn enkel nog voor 64-bit systemen. De Japanse site vroeg om een reactie van AMD en kreeg reactie.

De hardware-ontwikkelaar liet weten dat ze inderdaad stoppen met het ondersteunen van 32-bit. Slechts 1 procent van de gebruikers werkt nog op een 32-bit systeem en dat is onvoldoende om deze versies te blijven ondersteunen. Natuurlijk kun je wel de drivers downloaden die tot voor kort nog ontwikkeld zijn.

AMD volgt hiermee de lijn van Nvidia, dat eerder dit jaar stopte met het ondersteunen van 32-bit. Het aandeel gebruikers is sinds Windows 7 sterk afgenomen en met Windows 10 helemaal geminimaliseerd. De kans is dus klein dat dit een groot effect zal hebben voor veel gamers, behalve het opkomen van wat nostalgische gevoelens.