AMD ontwikkelt chip voor nieuwe console

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
AMD ontwikkelt chip voor nieuwe console

Gamers zijn nog volop bezig met de PlayStation 4, Wii U en Xbox One, maar ontwikkelingen gaan nu eenmaal verder. Het bedrijf AMD, bekend om hun videokaarten, heeft door laten schemeren dat zij werken aan een nieuwe chip voor een toekomstige, onbekende console. Dit blijkt uit berichten van ExtremeTech.

Lang zal het niet duren, want de chip staat voor 2016 in de planning. AMD is altijd voor verschillende branches aan het werk, maar de order van deze chip is specifiek gericht op het ontwerp voor een nieuwe console. Financiël bestuurder van AMD, Devinder Kumar, heeft het volgende gezegd:

“Het is hun product en zij zullen het gaan uitbrengen. Ze zijn van plan het aan te kondigen en dan zul je ontdekken dat het de APU van AMD is die in het product wordt gebruikt. Ik zal zeggen dat de één x86 is en de ander ARM en één ervan zal verder gaan dan gaming.”

De huidige generatie consoles maken ook gebruik van de AMD-technologie, maar of deze nieuwe console door Microsoft, Nintendo of Sony zal worden uitgebracht is onbekend. Aangezien Nintendo meermaals heeft gehint dat ze nieuwe systemen aan het bedenken zijn, zou het zo maar kunnen dat deze chip in de nieuwe console van de Japanse gigant geplaatst zal worden.