Amazon’s streaming-console blijkt USB-stick

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Amazon’s streaming-console blijkt USB-stick

Amazon’s aangekondigde streaming-console neemt waarschijnlijk een andere vorm aan dan iedereen dacht: volgens berichten zal het gaan om een apparaat te vergelijken met een USB-stick of Chromecast, wat in april al in de Amerikaanse schappen komt te liggen.

Hoewel het anders is dan men verwachtte en het natuurlijk niet honderd procent zeker is totdat Amazon het zelf aankondigt, blijft het nieuws opvallend. Een Amerikaanse website kwam vandaag met het bericht dat Amazon’s “gaming-device” niet meer zal zijn dan een veredelde USB-stick. Het apparaat zal enkel gebruikt worden om games te streamen op de PC, zal compatible zijn met de vorige week gelekte controller en volgens The Wall Street Journal, zal het apparaat sneller verkrijgbaar zijn dan men verwachtte. Volgens de Amerikaanse site zal Amazon het in begin april al in de Amerikaanse schappen brengen.

Het nieuws rondom Amazon’s streaming apparaat hoopt in een rap tempo op: de controller lekte vorige week en vorige maand werd het duidelijk dat Double Helix Games (bekend van de recente Killer Instinct en Strider reboot) door Amazon was overgenomen. Naast games zal de console ook in staat zijn om films te streamen.