Amazon stopt ontwikkeling van Breakaway

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Amazon stopt ontwikkeling van Breakaway

Amazon Game Studios heeft aangekondigd dat het de productie van de 4 vs. 4 eSports-game Breakaway heeft stopgezet. Volgens de studio bracht de game niet het succes waar het team op hoopte.

In een bericht op Reddit laat het team weten dat het sinds de laatste update flink heeft gewerkt om alle feedback van de community te verwerken. Na veel nadenken is het team echter tot de conclusie gekomen dat het beter is om de productie stop te zetten en aan nieuwe projecten te gaan werken:

Since our last announcement, we have worked to implement community feedback and iterate on Breakaway’s core gameplay. While we have developed many ideas and made a lot of progress, we are also setting a very high bar for ourselves. In spite of our efforts, we didn’t achieve the breakthrough that made the game what we all hoped it could be. After a lot of soul searching, the team decided to focus on new ideas. As a result, Breakaway is no longer in active development.

Breakaway was het eerste grote project van Amazon Game Studios dat ook daadwerkelijk het licht zag. De game wist echter het publiek niet te bereiken. Momenteel zijn er nog twee games publiekelijk in ontwikkeling: New World en Crucible.