Allison Road wordt nieuw leven ingeblazen

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Allison Road wordt nieuw leven ingeblazen

Voor liefhebbers van het horrorgenre vielen er twee titels de afgelopen tijd van het podium. Zowel de P.T. Demo als Allison Road werden geannuleerd, maar het ziet er naar uit dat laatstgenoemde toch nog wordt afgemaakt. In een verklaring geeft de maker van de game aan dat het alleen verder gaat met het ontwikkelen van Allison Road.

Christian Kesler, de maker van de game die wordt gezien als de spiritueel opvolger van het geannuleerde P.T., heeft in een verklaring aan IGN laten weten dat hij Allison Road af gaat maken in zijn eentje. Onder de naam Far From Home, een eenmansstudio die hij samen met zijn vrouw en bedrijfspartner heeft opgericht, gaat hij verder met de horrorgame. Kesler is naar eigen zeggen ontzettend blij dat hij verder kan gaan met het project waar hij nog steeds zo gepassioneerd voor is als op de eerste dag. Hoewel hij niet verder in detail wil treden over wat er mis is gegaan met de samenwerking tussen hem, zijn oude studio Lilith Ltd. en uitgever Team17. Wel wil hij kwijt hoe hij tot het besluit is gekomen om zijn werk te hervatten.

Het heeft lang geduurd voordat ik weer de drive had om verder te gaan met Allison Road. Na de annulering heb ik een pauze ingelast en ben ik gaan kijken wat de hele reis heeft opgeleverd. Ik maakte een paar (volgens mij noodzakelijke) wijzigingen aan het verhaal, wat veranderingen hier en daar en voor ik het wist kwam de game weer helemaal tot leven.

Ook geeft Kesler aan dat hij dit prima in zijn eentje kan doen, want vanaf het begin was Allison Road al een soloproject. Pas veel later kreeg hij hulp van meer mensen in de vorm van de studio Lilith Ltd.

In de gameplaytrailer heb ik zelf de belichting, textures, schaduwen, modelling en ga zo maar door gedaan. En gelukkig zijn er nog heel veel mechanics bewaard gebleven waardoor ik nu redelijk gemakkelijk de ontwikkeling van Allison Road kan oppakken. Mocht ik ooit tegen het probleem aanlopen dat ik iets niet kan oplossen, dan probeer ik pas hulp te zoeken om de game af te maken.

Ondanks dat de game weer leeft is er nog geen releasedatum bekendgemaakt alsmede de platformen waar Allison Road op zal gaan verschijnen.