Alles wat je moet weten over Disney+

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Alles wat je moet weten over Disney+

De absolute grootmacht binnen de streamingdiensten is nog steeds Netflix, maar langzaamaan krijgt de dienst flink wat concurrentie. Daarnaast verliest Netflix met Disney een belangrijke uitgever. Uiteraard heeft dat ermee te maken dat Disney met zijn eigen streamingdienst gaat komen. Disney+ is afgelopen zomer al aangekondigd, maar toen was er nog niet veel bekend. Inmiddels zijn we een half jaar verder en is er meer informatie vrijgegeven. Daardoor rijst de vraag: Wat weten we allemaal al over Disney+?

Na Netflix zijn de streamingdiensten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Disney gaat zich ook op het slagveld van streamingdiensten begeven. Dat werd afgelopen zomer bekendgemaakt door CEO Bob Iger. Hun streamingdienst heeft volgens hem dan ook de hoogste prioriteit binnen het bedrijf. Met Disney+ hoopt Disney net zo populair te worden als met zijn films en met zo’n groot arsenaal aan films en series zou dat best wel eens kunnen gebeuren.

Er was eens een streamingdienst…

Disney+ is een streamingdienst van het bedrijf dat al decennia sprookjes in de vorm van films naar ons brengt. Bijna ieder kind heeft wel ten minste één film van Disney gezien. Vroeger werden die films vaak gehaald bij een videotheek, maar met de komst van Disney+ kan er gewoon vanaf de bank een sprookje aangezet worden. Net als bij alle andere streamingdiensten kan namelijk voor een vast bedrag per maand naar alles van Disney gekeken worden.

The Mandalorian 
 Pixel Vault

Tot op heden is er nog niet bekend hoe Disney+ er precies uit komt te zien. Naar verwachting zal de dienst iets soortgelijks als Netflix en Amazon Prime worden. Dat betekent dus een makkelijk overzicht van alle films en series die worden aangeboden.

Wat kun je kijken op Disney+?

Disney staat natuurlijk bekend om zijn verfilmingen van de mooiste sprookjes, zij het wat geromantiseerd. Er valt dus te verwachten dat alle kinderfilms van het bedrijf te zien zullen zijn via Disney+. Aangezien zowel Marvel als Star Wars ook van Disney zijn, komen de films en series van die franchises waarschijnlijk ook naar Disney +.

Daardoor ontstaat de vraag voor welke leeftijden de streamingdienst het best geschikt is, want als we eerlijk zijn hebben we als volwassenen af en toe een nostalgisch momentje naar onze jeugd. Dat Disney+ alleen voor kinderen is, gaat dus absoluut niet op. Disney heeft ook genoeg films die minder geschikt zijn voor de jeugdige kijkers. Denk hierbij aan films van Marvel bijvoorbeeld, die vol zitten met actie en geweld. Met zo’n wijde variatie in het aanbod is het duidelijk dat iedereen wel aan zijn of haar trekken komt.

Alles wat je moet weten over Disney+

Disney heeft in ieder geval al een flinke bibliotheek klaarliggen en het is afwachten hoe deze ingericht wordt in Disney +. Zo heeft Netflix maandelijks een nieuw aanbod van series en films die te bekijken zijn. Hierdoor ben je soms langer bezig met het uitzoeken wat je wilt kijken dan het daadwerkelijke kijken zelf. Of Disney het precies op dezelfde manier gaat doen, is nog niet bekend. Wel gaat het de films en series onderverdelen in subcategorieën zoals Marvel, Pixar en National Geographic.

Aangekondigde series en films voor Disney+

Zoals eerder door Disney was aangekondigd komt er een Star Wars-serie genaamd The Mandalorian naar Disney+. De serie zal zich afspelen tussen de periode van Return of the Jedi en The Force Awakens. Dit zal echter niet de enige serie uit het Star Wars-universum zijn, want er komt er ook een over Cassian Andor. Dit personage speelde in Rogue One een grote hoofdrol en het verhaal van de serie speelt zich af voor de film.

Naast de beide Star Wars-series komt er ook een serie uit het MCU naar Disney+. Niemand minder dan Loki krijgt zijn eigen serie en zal door Tom Hiddleston gespeeld worden. Wanneer dit verhaal zich moet afspelen en waarover het gaat, is nog niet bekendgemaakt. Die informatie zal op een later tijdstip aangekondigd worden. Naar verwachting gaat dit in april van dit jaar gebeuren.

Avengers 
 Marvel 
 Square Enix 
 Pixel Vault

Wat kost Disney+?

Uiteraard zijn al die films en series niet gratis te bekijken. Net als Netflix en Amazon zal een bedrag per maand betaald moeten worden. De hoogte van dat bedrag is nog niet bekend. De CEO van Disney, Bob Iger, heeft in november 2017 al gezegd dat het bedrag waarschijnlijk lager is dan Netflix. Dit komt volgens hem doordat het aanbod aanzienlijk kleiner zal zijn in het begin. Bij Netflix kun je kiezen uit verschillende pakketten die overeenkomen met de wensen. Of dit bij Disney+ ook het geval gaat zijn, is ook nog niet bekend.

Wanneer komt het sprookje uit?

Wie na dit alles niet kan wachten om de Disney-films en -series te bingewatchen, moet nog even wachten. Disney heeft aangekondigd dat de streamingdienst pas eind dit jaar beschikbaar zal zijn. Dat geldt dan eerst alleen nog voor de VS, maar naar verwachting komt Disney+ niet veel later ook naar Nederland, dit vooral doordat er al een Nederlandse versie van de Disney+-website is. Naar alle waarschijnlijkheid zal dan ergens in 2020 het sprookjesboek voor de rest van de wereld beschikbaar zijn.