Alleen uiterlijke kenmerken verhuizen mee naar Destiny 2

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Alleen uiterlijke kenmerken verhuizen mee naar Destiny 2

Een domper voor Destiny-fans: in een blog op hun website gaf ontwikkelaar Bungie aan dat spelers de gemaakte voortgang van hun personage(s) niet mee kunnen nemen naar Destiny 2. Alleen het uiterlijk kan worden overgeheveld, al moet je daarvoor wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. 

Volgens de ontwikkelaar staat het uitbrengen van een vervolg synoniem aan het begin van een nieuw avontuur, waarin er nieuwe werelden, krachten en loot te ontdekken zijn. Deze gedachte heeft hen doen beslissen geen mogelijkheid te creëren om krachten, bezittingen en Eververse-gerelateerde items en valuta die zijn verdiend of vrijgespeeld over te hevelen naar Destiny 2.

“We weten dat jullie, net als wij, gesteld zijn geraakt op de Guardians die jullie hebben gecreëerd, daarom zijn we van plan alle gepersonaliseede avatars intact te houden. We erkennen de toewijding en passie die jullie aan onze wereld hebben tentoongesteld.” Vandaar dat men heeft toegezegd dat eigenschappen als klasse, ras, geslacht, gezicht, haar en de door de speler aangebrachte markeringen kunnen worden overgezet, mits de personages level 20 hebben bereikt én de The Black Garden-verhaalmissie hebben volbracht.

De ontwikkelaar is ervan overtuigd dat dit de beste aanpak is. Zo kan men de verbeteringen en vooruitgang introduceren die spelers van Destiny 2 verwachten, zonder dat het verleden hen in de weg zit. Het stelt de ontwikkelaar naar eigen zeggen in staat de best mogelijke game te creëren.

In hetzelfde bericht geeft Bungie aan dat Destiny nog één live event gaat krijgen, getiteld Age of Triumph. Hierover brengt men komende woensdag meer info naar buiten.

Destiny 2 staat gepland voor 2017 en komt uit op PlayStation 4 en Xbox One.