Alle toekomstige Microsoft-games worden Xbox Play Anywhere

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Alle toekomstige Microsoft-games worden Xbox Play Anywhere

Microsoft’s CVP, Yusef Mehdi, heeft op het Windows Blog onthuld dat alle games die het bedrijf in de toekomst uit zal brengen, onderdeel gaan zijn van het Xbox Play Anywhere-programma. Het programma werd aangekondigd tijdens de E3 2016. Over een toepassing op alle toekomstige Microsoft-games werd toen nog niks concreets gezegd.

Dit houdt in dat nog uit te komen games vanaf nu met één aankoop zowel op de Xbox One als de pc te spelen zullen zijn. Verder betekent dit dat onaangekondigde games die nu in de maak zijn voor de Xbox One óók op de pc verkrijgbaar zullen zijn en dat deze games achievements, save games en progressie gaan delen over de platformen.

Met het Xbox Play Anywhere-programma kun je een game eenmalig kopen, om hem vervolgens zowel op de pc als op de Xbox One te spelen met gedeelde progressie, gedeelde save games én gedeelde achievements. Elke nieuwe titel gepubliceerd door Microsoft Studio’s zal Xbox Play Anywhere ondersteunen en zal gemakkelijk te verkrijgen zijn via de Windows Store

Tot dusver zijn er 12 titels bevestigd voor Xbox Play Anywhere, al zijn deze alleen beschikbaar voor beide platformen bij aankoop van de digitale versie. Onder deze titels bevinden zich games als Gears of War 4, Halo Wars 2 en Forza Horizon 3.