Aliens: Colonial Marines verwijderd van Steam

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Aliens: Colonial Marines verwijderd van Steam

De veel bekritiseerde first person shooter Aliens: Colonial Marines is van van Steam, het pc-platform van Valve, verwijderd. Ook een andere Aliens-game, zijnde Aliens vs. Predator, is niet langer te downloaden. Een precieze reden voor de plotselinge verdwijning ontbreekt momenteel nog.

Mensen die een van de games voorheen al gekocht hadden via Steam kunnen overigens hun game nog wel gewoon spelen. Het is alleen vanaf heden niet meer mogelijk om de game via Steam aan te schaffen. De meest aannemelijke reden hiervoor is het vervallen van SEGA’s licentie. Alien: Isolation daarentegen is nog wel gewoon te downloaden uit de digitale winkel.

Tot op heden lijkt het er op dat alleen Steam de digitale versie van Aliens: Colonial Marines heeft verwijderd uit de downloadlijst. De PlayStation Store heeft de game nog steeds in zijn digitale assortiment staan, al wordt bij Aliens vs. Predator wel duidelijk aangegeven dat dit een ‘disc only’ titel is. Op de marketplace van Microsoft zijn beide games nog gewoon digitaal verkrijgbaar. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de games ook van deze platformen verwijderd worden.

Het is overigens niet geheel ongebruikelijk dat hele gamereeksen in een klap uit digitale stores verdwijnen. Onlangs werden er een hele reeks Marvel-games uit de stores gehaald, ook vanwege het verlopen van licenties.