Alfa Xenonauts 2 nu beschikbaar

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Alfa Xenonauts 2 nu beschikbaar

Hoewel menig redactielid de laatste Xcom nog moet uitspelen, is er een klein team dat een eigen versie van Xcom voor ogen heeft en die game met behulp van een Kickstarter-campagne aan het maken is. Vanaf vandaag is er een speelbare alfa demo speelbaar van Xenonauts 2.

Xenonauts 2 wordt gemaakt door Goldhawk Interactive, waarbij het eerste deel in 2014 uitkwam. Nu zijn ze bezig met een nieuw deel dat ze financieren met een Kickstarter-campagne. Ze hebben via dit crowdfundplatform al ruim €80.000 opgehaald, ruim €30.000 boven het gestelde doel. Om de eerste alfa te spelen hoef je geen backer te zijn, iedereen die de game alvast wil testen, kan de demo downloaden.

Net als in het eerste deel van Xenonauts probeert Xenonauts 2 de Xcom-formule verder uit te diepen. Je houdt je in de game bezig met het afslaan van een alieninvasie op aarde en dat doe je in de rol van commandant van een grote internationale taskforce. Op de campaign map houd je de globale ontwikkelingen in de gaten en bouw je je basis uit. Tijdens missies ben je vooral bezig met tactische, turn-based combat.

Het is nog niet bekend wanneer de game af zal zijn, maar de ontwikkelaar mikt op eind 2018. De verwachting is dat er in september een bèta beschikbaar is voor alle backers die € 28 of meer hebben gegeven aan het project.