Alec Baldwin wees rol in Grand Theft Auto II af

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Alec Baldwin wees rol in Grand Theft Auto II af

In een interview met IndieWire vertelde acteur Alec Baldwin dat hij een rol had kunnen spelen in Grand Theft Auto II. Hij heeft het aanbod echter destijds afgeslagen omdat hij zijn reputatie niet op het spel wilde zetten, aldus de bekende acteur.

Baldwin verklaarde dat ontwikkelaar Rockstar een ‘belachelijke hoeveelheid geld’ zou hebben aangeboden om hem een stem in te laten spreken in de game. Om welke rol het precies gaat is niet duidelijk maar het zou gaan om een mafioso die het gemunt zou hebben op de politie. “Ze boden me een belachelijke hoeveelheid geld voor een of twee dagen werk”, aldus baldwin. “Ik heb nee gezegd omdat het personage een ‘cop killer’ was, en daar wilde ik niets mee te maken hebben vanwege m’n reputatie; ik heb al genoeg problemen met de pers zonder dit soort dingen. Ik heb het dus afgeslagen”.

De 55-jarige acteur, bekend van o.a. de tv-serie 30 Rock, is geen onbekende op het gebied van voiceovers. Zo verleende hij in het verleden bijvoorbeeld al zijn stem aan personages in Madagascar en Rise of the Guardians. Ook heeft hij zichzelf vereeuwigd gezien als Simpsons personage. Rockstar is trouwens ook geen onbekende partij in Hollywood; Zo werkten Samuel L. Jackon, Michael Madson, Ray Liotta en meer bekende acteurs en actrices al samen met het bedrijf aan de Gran Theft Auto franchise.