Alan Wake verdwijnt binnenkort uit de schappen

Alan Wake verdwijnt binnenkort uit de schappen

Alan Wake is een horrorgame waar veel spelers van genoten. Je volgt de populaire schrijver Alan Wake door een duistere wereld, die met zowel jouw hoofd als die van de hoofdpersoon speelt, tijdens een zoektocht naar zijn vrouw. Het einde hiervan komt echter in zicht – binnenkort kun je de game namelijk niet meer kopen.

In een tweet van Remedy Entertainment geeft de ontwikkelaar aan dat de game vanaf 15 mei in ieder geval van Steam gehaald wordt. Dit is in verband met de muzieklicenties, die binnenkort verlopen. Hierbij gaat het volgens de ontwikkelaar om bijna alle liedjes die in de game voorkomen. Deze zouden een te belangrijk onderdeel van de game zijn om ze er simpelweg uit te patchen.

Om het leed iets te verzachten, behoudt iedereen die de game al gekocht heeft hun product. Daarnaast is Alan Wake later vandaag met 90% korting beschikbaar in de Steam Store. Ook alle DLC krijgt een fikse korting, zelfs wanneer ze niet getroffen worden, zoals bijvoorbeeld American Nightmare.

Ondertussen is Remedy Entertainment bezig met het proberen te verlengen van de licenties. Hoelang dit gaat duren is nog onbekend. Daarom is het beter om niet te lang te wachten om de game aan te schaffen, nu het nog kan.