Alan Wake-televisieserie op komst

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Alan Wake-televisieserie op komst

Fans roepen al jaren om een vervolg op Alan Wake. Hoewel het eerste deel uit 2010 hoge ogen gooide, laat een vervolg tot de dag van vandaag op zich wachten. Van een vervolg is nog steeds geen sprake, maar er is nu toch goed nieuws voor de fans: er komt namelijk een televisieserie gebaseerd op de game.

Het nieuws over een televisieserie gebaseerd op de Alan Wake-game is afkomstig van Variety. Volgens de website is Peter Calloway de showrunner van de serie. Calloway is onder meer bekend van series als Cloak and Dagger en Legion. Bedenker van de game Sam Lake is als executive producer ook betrokken bij de serie.

De serie wordt geproduceerd door Contradiction Films en Remedy. Er is echter nog geen studio verbonden aan het project. Die zoektocht gaat in oktober van start, wanneer Calloway alle details van het verhaal heeft vastgesteld.

Alan Wake verscheen oorspronkelijk in 2010 voor pc en Xbox 360. Het verhaal van de game draait om een auteur met een writer’s block die in een kleine dorp in Washington in een surrealistisch avontuur verzeild raakt.