Age of Wonders: Planetfall verschijnt in augustus

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Age of Wonders: Planetfall verschijnt in augustus

Onlangs kwamen we via de Windows Store te weten dat Age of Wonders: Planetfall zal verschijnen op 6 augustus 2019. Deze datum blijkt te kloppen, want via een persbericht liet Paradox Interactive weten dat de game dan officieel verschijnt. Naast een persbericht kreeg deze aankondiging ook een trailer.

De scifi-strategiegame verschijnt op 6 augustus voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Spelers die met deze titel aan de slag gaan, verkennen de overblijfselen van de Star Union. Dit enorme rijk verbond ooit duizenden werelden met elkaar. Na de val van dit rijk bleven de mensen geïsoleerd en gestrand achter. Honderden jaren later proberen enkele facties dit imperium nieuw leven in te blazen.

In de bijbehorende trailer probeert de Vanguard-factie hun oude imperium op te bouwen. Bij het landen met hun ruimteschip stuiten ze echter op verzet van de huidige bewoners van deze wereld. De trailer eindigt vervolgens met een cliffhanger. Daarna krijgen we ook nog een voorproefje van wat ons te wachten staat.

Naast een releasedatum krijgen we in de trailer ook te zien wat we krijgen als we de titel vooruitbestellen. De game zal ook een Deluxe en Premium Edition krijgen. Welke extra’s hierbij horen, is te zien op de website van Paradox Interactive.