Age of Empires II krijgt na 14 jaar nog uitbreiding

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Age of Empires II krijgt na 14 jaar nog uitbreiding

Het blijft één van de klassiekers wat betreft strategie-games: Age of Empires II. Zelfs 14 jaar na zijn release blijkt de game nog populair, want vandaag is bekend geworden dat de game zijn eerste officiële uitbreiding in 10 jaar tijd krijgt. The Forgotten, welke begon als onofficiële mod, is nu beschikbaar via Steam.

De uitbreiding voegt een hoop toe aan de veertien jaar oude game. Zo zullen er een aantal nieuwe kaarten beschikbaar zijn, krijgt de game vier nieuwe campagnes en is er flink gewerkt aan de kunstmatige intelligentie. Om de uitbreiding te spelen is wel de HD-versie van de game vereist, welke afgelopen april op de markt kwam.

The Forgotten begon als onofficiële mod voor de game, ontwikkeld door Forgotten Empires LLC. Dit team werd kort na de bekendmaking benaderd door SkyBox Labs uit Vancouver en zij werkten samen door om er een officiële uitbreiding van te maken met de toestemming van Microsoft Studios als uitgever.

De uitbreiding is nu beschikbaar op Steam en kost 9 euro. Naast de nieuwe kaarten, campagnes en verbeterde AI heeft de uitbreiding ondersteuning voor Steam Trading Cards, de Steam Workshop, nieuwe expansion rankings en Twitch TV intergratie.