AGDQ haalt 2,39 milljoen dollar op voor goede doelen

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
AGDQ haalt 2,39 milljoen dollar op voor goede doelen

Ieder half jaar organiseert het team achter Awesome Games Done Quick (AGDQ) een marathon van een week. Gedurende deze periode komen speedrunners van over de hele wereld bij elkaar om heel veel games te speedrunnen. Net als iedere editie, is ook deze keer een berg geld opgehaald en aan een goed doel geschonken.

Vorige week was de winter-editie van AGDQ en de speedrunners hebben weer een grote hoeveelheid donaties bij elkaar weten te halen. Uiteindelijk is er 2,39 milljoen dollar bijgedragen door kijkers en participanten. Dit bedrag is vervolgens overgemaakt aan de Prevent Cancer Foundation. De opbrengst is meer dan die van afgelopen zomer, waarbij 2,12 miljoen dollar was ingezameld. Dit bedrag was toen gedoneerd aan Artsen Zonder Grenzen. De volgende marathon staat gepland voor 23 juni tot en met 30 juni. Het goede doel waar de donaties dan heengaan, is nog niet bekend.

AGDQ is als initiatief opgestart in 2010 door een deel van de speedrunner-community. Wat begon als een klein evenement in een gehuurde hotelkamer, is nu een heuse happening waar meerdere conferentieruimtes voor worden afgehuurd. Sinds de start in 2010 heeft de organisatie meer dan 19 miljoen dollar ingezameld voor verschillende goede doelen.