Advocatenkantoor start onderzoek naar EA en Battlefield 4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Advocatenkantoor start onderzoek naar EA en Battlefield 4

Ontwikkelaar Electronic Arts is momenteel onderwerp van onderzoek vanwege aanhoudende problemen met Battlefield 4. Advocatenkantoor Holzer Holzer and Fitzel LLC is ingehuurd door investeerders om te onderzoeken of de Amerikaanse game gigant nalatig is geweest in de ontwikkeling van de populaire first person shooter.

Het advocatenkantoor richt zijn pijlen vooral op het onderzoek naar statements die gemaakt zouden zijn tussen juli en december van dit jaar door Electronic Arts met betrekkeing tot de ontwikkeling van Battlefield 4, de verkoop en de impact die de game heeft op omzet en toekomstige projecten. De juristen uit Atlanta onderzoeken of EA federale wetten zou hebben overtreden door het maken van onjuiste statements over de status van de game.

Op 18 november jongstleden kregen de servers van de game te maken met een DDOS aanval die gevolgd werd door een tweetal weken waarin meerdere patches uitgegeven werden om problemen op te lossen. Vorige week kondige EA aan dat werk aan uitbreidingen voor Battlefield 4 stopgezet werd totdat deze problemen opgelost zijn. Het directe resultaat hier van was een daling in de aandelen van Electronic Arts van 7,3 procent per 6 december.