Advanced Warfare ondervindt multiplayer-problemen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Advanced Warfare ondervindt multiplayer-problemen

Nu Call of Duty: Advanced Warfare een aantal dagen in de winkel ligt en iedereen de game volop online aan het spelen is, lijken de servers van de game problemen te ondervinden. Veel spelers klagen over grote hoeveelheden lag, verbindingen die willekeurig verbroken worden en hit-boxes die niet goed werken.

Zowel op Twitter als op verschillende online fora, waaronder de officiële fora van de game, wordt er geklaagd over de verschillende problemen, die op iedere console plaats zouden vinden. Zo zouden spelers het bericht ‘Service is not available’ voorgeschoteld krijgen. Ook zou de verbinding regelmatig weg vallen, of voor onspeelbare lag zorgen.

Voor de release van de game kwam Activision met het bericht dat Advanced Warfare over dedicated servers zou beschikken, maar nu blijkt dat de game gebruik maakt van peer-to-peer servers. Wat hier de precieze reden voor is, is niet duidelijk, maar het lijkt wel een van de grote boosdoeners te zijn.

In reactie op de problemen kreeg IGN te horen dat Activision op de hoogte is van alle problemen en dat ze druk bezig zijn met het oplossen van de problemen, maar dat het niet bekend is wanneer ze precies opgelost zullen zijn.