Advanced Warfare-dev zou graag weer een WO2 Call of Duty zien

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Advanced Warfare-dev zou graag weer een WO2 Call of Duty zien

Terwijl de nieuwste Call of Duty vers op de planken ligt, heeft medeoprichter van Sledgehammer Games, Michael Condrey, aangegeven dat hij, net als sommige gamers, wel een Call of Duty in de Tweede Wereldoorlog-setting op de next-gen zou willen zien.

“Ik denk dat een next-gen game met de huidige productiewaardes en robuustheid in een Tweede Wereldoorlog-setting zoals Band of Brothers geweldig zou zijn”, aldus Michael Condrey, medeoprichter van Sledgehammer Games. Maar hoewel hij helemaal mee zou gaan hierin, geeft hij ook aan dat terugkeren naar dat tijdperk tricky zou kunnen zijn. Vooral nu mensen gewend beginnen te raken aan de uitgebreide mogelijkheden die bijvoorbeeld Call of Duty: Advanced Warfare biedt door middel van het exosuit.

“Kijk, hoe zou het spelen en hoe zou de multiplayer werken na de nieuwe besturing van Advanced Warfare? Dat is de moelijkste vraag die ik tot nu toe heb moeten tackelen”, vervolgt Condrey.

Call of Duty wordt vanaf heden een drie-jarige cyclus per developer, waar de andere twee Treyarch en Infinity Ward zijn. De laatste keer dat we een WO2 Call of Duty zagen, is in 2008 geweest met Call of Duty: World at War.

Volgens Condrey is de kracht van de game dezer dagen, en ook gelijk de reden waarom de game altijd populair is, het feit dat de game grotendeels gebaseerd is op hedendaagse gebeurtenissen. Maar als er een “headline” is waar Condrey absoluut geen game op wil bouwen, is het het conflict met ISIS. “Ik denk dat de wereldwijde tragedies gelinkt aan genocide en ISIS moelijk te verwerken zijn in een game. Maar goed, dat is mijn persoonlijke mening. Ik zou me er niet gemakkelijk bij voelen om daar een game van te maken.”