Activision ziet mogelijkheid tot nieuwe Crash Bandicoot-game

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Activision ziet mogelijkheid tot nieuwe Crash Bandicoot-game

Met de release van de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy voor de PlayStation 4 staat onze favoriete buideldas weer volop in de spotlight. De comeback van Crash Bandicoot zorgt ervoor dat Activision wel brood ziet in een vervolg. Wanneer het nieuwe deel moet verschijnen en wat we er precies van kunnen verwachten, is nog onduidelijk.

De mogelijkheid van een nieuwe Crash Bandicoot-game volgt kort na de release van de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Eric Hirshberg, de CEO van Activision, geeft aan de afgelopen tijd veel passie voor Crash te zien. Dit was voor Activision de aanleiding om toch weer na te gaan denken over een nieuwe game:

We are experimenting with Crash. We know there’s a vocal fanbase that wanted that to come back. But you never know if that is emblematic of a larger audience or just this niche, nostalgia-based community. So far, we are seeing some real passion for it, so that could lead to other things.

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat er een nieuwe game met Crash in de hoofdrol uitkwam. Crash: Mind over Mutant verscheen in 2008 voor de PlayStation 2, Wii en Xbox 360 en werd lauwtjes ontvangen. Sindsdien bleef het lang stil rondom de appelverslindende buidelrat, totdat Activision op de E3 van 2016 aankondigde de eerste drie Crash-games te remasteren. Deze Crash Bandicoot N. Sane Trilogy verscheen op 30 juni voor de PlayStation 4.