Activision wil Crash Bandicoot nieuw leven inblazen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Activision wil Crash Bandicoot nieuw leven inblazen

In een interview met GameInformer beantwoordde Activision de vraag of de Crash Bandicoot franchise nog eigendom was van het bedrijf met een ja. Er zouden zelfs plannen zijn om het voormalig PlayStation icoon nieuw leven in te blazen.

“Activision is de eigenaar van Crash Bandicoot en we zoeken nog steeds manieren om deze geliefde serie nieuw leven in te blazen”, aldus een woordvoerder van Activision. Eerder waren er geruchten dat Activision niet meer de eigenaar zou zijn van de IP omdat alle referenties naar de franchise zouden zijn verwijderd van de officiele website van het bedrijf.

De serie, die voor Sony opgericht was door Andy Gavin en Jason Rubin van Naughty Dog, was een PlayStation exclusive in 1996. Tot op heden heeft de franchise 18 games op zijn naam staan op onder andere de PlayStation platformen, mobiele telefoons en de Nintendo DS. In 2011 vertelde Activision topman Eric Hirshberg al aan Kotaku over Crash Bandicoot dat hij het ‘geweldig zou vinden om hem terug te laten keren als dat zou kunnen’.