Activision was Microsoft bijna te slim af bij overname Rare

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Activision was Microsoft bijna te slim af bij overname Rare

Wanneer een ontwikkelaar als Rare te koop is dan zijn er natuurlijk altijd gegadigden. In 2002 mocht Microsoft zich trotse eigenaar noemen van het bedrijf dat zich groot heeft gemaakt met franchises als Donkey Kong Country en Banjo-Kazooie. Maar dat scheelde niet veel zo blijkt.

Uitgever Activision was namelijk lange tijd in de race om de deal binnen te slepen. Activision zag zich geruime tijd als hoogste bieder maar werd op het laatste moment toch afgetroefd door Microsoft. Dankzij Robbie Bach, destijds de baas bij Xbox, werd vlak voor de deadline het bod van Microsoft op Rare verhoogd en waren zij alsnog de hoogste bieder. Oud vice president van Xbox, Ed Fries, schetst in een interview de situatie zoals deze zich destijds afspeelde.

We hadden een bod geplaatst en toen kwam Activision met een hoger bod. Het leek er op dat de deal aan onze neus voorbij zou gaan. Toen besloot Robbie op het allerlaatste moment toch te overbieden en trokken wij aan het langste eind. En dat is hoe het is gegaan.

Momenteel werkt Rare aan een nieuwe game voor pc en Xbox One, Sea of Thieves, welke nog in 2016 verwacht wordt. In Sea of Thieves kruip je in de huid van een piraat in een open wereld multiplayer game.