Activision koopt Major League Gaming

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Activision koopt Major League Gaming

Activision heeft ‘praktisch alle aandelen’ van de Major League Gaming opgekocht. Dit blijkt uit berichten van de Esports Observer. Er zou ruim 46 miljoen dollar voor de liga zijn betaald.

In oktober 2015 maakte de uitgever al bekend dat het een divisie specifiek voor eSports begon. Daarbij draagt het kopen van de langstlopende eSports-liga natuurlijk zeker aan bij. De MLG is al sinds 2002 actief in de online eSports, met verschillende toernooien, platformen en websites gericht op ‘de nieuwe generatie sporters’.

CEO Bobby Kottick is zeer te spreken over de nieuwe aanwinst binnen Activision:

Onze overname van Major League Gaming draagt bij aan onze plannen om het ESPN van eSports te ontwikkelen. MLG’s ervaring in het maken van hoogstaande content en de bewezen uitzendplatformen, waaronder de live-streaming capaciteiten, versterken onze strategische positie in het competitieve gaming-circuit. MLG heeft een ongelofelijk sterk en ervaren team en een actieve community. Samen zullen we nieuwe manieren vinden om spelers en hun unieke kwaliteiten in het licht te zetten. We zijn blij om Sundance (CEO van MLG) en het hele MLG eSports-team aan onze naam toe te voegen.

Volgens Kottick blijven bestaande diensten zoals MLG.tv voorlopig nog gewoon actief, al is het niet duidelijk of dit in de toekomst ook zo zal blijven.