Activision hint naar terugkeer Sierra op Gamescom

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Activision hint naar terugkeer Sierra op Gamescom

Sierra Entertainment, onder andere bekend van King’s Quest, Gabriel Knight en Phantasmagoria, zal wellicht terugkeren op de Gamescom die aanstaande week gehouden wordt in Keulen. Dit bleek uit een teaser website- en video van eigenaar Activision.

De video liet een gemoderniseerde versie zien van het logo van Sierra Entertainment en hintte naar meer nieuws over de ontwikkelaar tijdens de Gamescom op de bijbehorende website van de studio. Op het moment van schrijven is het nog niet bekend waarom Activision de website en video online heeft gezet maar naar waarschijnlijkheid heeft het te maken met de King’s Quest franchise, die voorheen in handen was van Telltale games in samenwerking met Activision. Meer nieuws wordt volgende week verwacht op Gamescom in Keulen.

Activision verkreeg Sierra Entertainment in 2008 toen toenmalig moederbedrijf Vivendi samenging met Activision om verder te gaan onder de naam Activision-Blizzard. Sierra is voornamelijk bekend geworden met het ontwikkelen van de eerdere games van Valve, waaronder Half-Life en Counter-Strike. Daarnaast was Sierra ook verantwoordelijk voor het uitgeven van de Crash Bandicoot en Spyro the Dragon serie.