Activision gaat Call of Duty naar de bioscoop brengen

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Activision gaat Call of Duty naar de bioscoop brengen

Wat hebben Assassin’s Creed, Mortal Kombat en Hitman met elkaar gemeen? Allen zijn het succesvolle gameseries die een eigen film hebben gekregen. Binnenkort is Call of Duty toe te voegen aan dit rijtje.

Dat gameverfilmingen niet altijd even goed zijn, weten we ook op basis van de drie bovenstaande films. Activision is hier gelukkig niet bang voor en is sowieso van plan om het op een hele andere manier te doen. Zij willen namelijk Marvel als voorbeeld gebruiken: een uitgebreid universum waarin uiteindelijk verhaallijnen uit Black Ops, Modern Warfare en andere delen samen moeten komen. Activision heeft er zelf in ieder geval het volgende over te zeggen:

Het is de bedoeling dat het een film wordt met dezelfde stijl als de games. Dat wil zeggen dat het net zo veel adrenaline en esthetiek moet geven als de games, maar dat het geen letterlijke adaptatie wordt. We zijn van plan om er een groots verhaal van te maken, een beetje zoals Marvel doet met haar universum. Voor nu hebben we een groep schrijvers bij elkaar gezet en zijn we aan het kijken welke kant we precies op gaan.

Het lijkt dus een ambitieus filmproject te worden voor Activision. Gelukkig is het niet de eerste keer dat de uitgever aan een film begint. Eerder bracht men namelijk al Warcraft uit. Ook deze film wist het bekende gameverfilming-stigma niet te doorbreken. Toch is men daar waarschijnlijk niet heel rouwig om geweest. Ondanks dat de film het in de recensies niet al te goed deed, werd het wel een enorm kassucces.

Wanneer Call of Duty in de bioscoop verschijnt, is nog niet bekend. Geruchten zijn dat de eerste film in 2018 af moet zijn. Wanneer er meer nieuws is, lees je dat uiteraard op Pixel Vault.