Activision erkent problemen Tony Hawk 5, belooft beterschap

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Activision erkent problemen Tony Hawk 5, belooft beterschap

Uitgever Activision heeft erkend dat er flinke problemen zijn met Tony Hawk’s Pro Skater 5, die vanaf vrijdag in de winkels ligt. Het bedrijf zegt aan de problemen te werken en belooft beterschap. Daarover schrijft Eurogamer.

Eerder werd bekend dat de nieuwe skategame van Tony Hawk een Day One-patch heeft die groter is dan de game zelf. Ondanks dat zijn er nog veel grafische en technische problemen die het spelen van de game moeilijk tot onmogelijk maken. Het gaat daarbij behalve om glitches ook om problemen met de framerate en internetverbinding. Activision meldde het volgende:

“We zijn op de hoogte van problemen die spelers hebben na de lancering van Tony Hawk’s Pro Skater 5 en werken met de ontwikkelaars aan oplossingen, zodat de we de gameplay-ervaring kunnen verbeteren voor alle Tony Hawk-fans die de franchise al meer dan 16 jaar kennen en liefhebben.”

Een aantal problemen kwam pijnlijk naar voren in een videostream van Eurogamer, waar de speler van de game op een gegeven moment via een menu naar het volgende level moest gaan, omdat dat ingame niet mogelijk bleek. In de review noemt de site de game een “tragische zwanenzang voor de gamecarrière van Tony Hawk”.

De nieuwe Tony Hawk is verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One. In november komt de titel ook naar de PlayStation 3 en Xbox 360. In de game zitten acht levels. Activision heeft laten weten dat er twee levels en vijf skaters in updates gratis worden toegevoegd.