Activision en Bungie tonen eerste gameplay Destiny 2

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Activision en Bungie tonen eerste gameplay Destiny 2

In een presentatie hebben Activision en Bungie vandaag de eerste gameplaybeelden laten zien voor Destiny 2. In de eerste beelden krijgen we onder andere de Tower, de centrale hub uit het origineel, te zien. Wanneer de eerder gelekte bèta zal beginnen, werd tijdens de presentatie niet bekendgemaakt.

Bungie en Activision presenteerden de eerste gameplaybeelden van Destiny 2 tijdens een presentatie in Hawthorne, Californië. Tijdens de presentatie werden onder andere de eerste details over het verhaal van de sequel gegeven. In de game zal het verhaal draaien om verlies: wanneer de Red Legion de Traveler opsluit, verliezen alle Guardians hun Light. Dit zal ook de verklaring zijn waarom spelers al hun gear en wapens uit het origineel kwijt zullen zijn.

Daarnaast heeft Bungie ook meer details gegeven over de gameplay. Zo zullen spelers niet meer terug moeten naar de Orbit wanneer ze een nieuwe activiteit willen beginnen zoals een strike mission of een quest. Ook zijn er nieuwe activiteiten wanneer spelers niet in een missie zitten genaamd Adventures en Lost Sectors. Adventures zijn side quests die spelers gedurende hun tijd op een planeet krijgen. Denk hierbij aan het zoeken van schatten of het verslaan van nieuwe vijanden. Lost Sectors daarentegen zijn nieuwe gebieden waar sterkere vijanden zitten, maar waar ook speciale gear te vinden is.

Een nieuwe toevoeging aan Destiny 2 is de toevoeging van een kaart waarop spelers niet alleen de omgeving zullen zien, maar ook ontdekte Adventures, strikes en Lost Sectors. Vanuit de kaart zullen spelers ook direct richting de vier verschillende planeten reizen: Earth, Nessus, Titan en Io.

Ook op het gebied van multiplayer heeft Bungie verschillende veranderingen doorgevoerd. Zo zullen de gevechten in de Crucible enkel nog maar 4 vs. 4 zijn. In iedere modus, inclusief de nieuwe Countdown-modus, zullen spelers nog enkel in teams van vier terechtkomen. Daarnaast krijgt de clan-functie een belangrijkere rol in de game, waar spelers in de game meer van zullen merken. Zo zullen spelers altijd profiteren van een clan, omdat iedere speler binnen de clan bijdraagt aan progressie. Om te voorkomen dat spelers tijdens een Raid medespelers te kort komen, krijgt Destiny 2 Guided Games. Hierin kunnen spelers in een clan hun raid open zetten om een speler buiten de clan toe te laten in een activiteit. Zo kunnen meer ervaren spelers een minder ervaren gamer de endgame content ook laten ervaren.

Destiny 2 zal, zoals eerder aangekondigd, op 8 september in de winkels liggen voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Voor de pc-versie zal de game gebruik gaan maken van Battle.net, de digitale service van Blizzard. Wanneer de eerder gelekte bèta zal beginnen, werd tijdens de presentatie niet bekendgemaakt.