Activision Blizzard opent film- en tv-studio

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Activision Blizzard opent film- en tv-studio

Gaming-gigant Activision Blizzard is de afgelopen week veel in het nieuws. Eerst met een monster-overname, nu met de aankondiging van haar eigen film- en televisiestudio. Onder de naam Activision Blizzard Studios zal de uitgever voortaan ook eigen films en series produceren, beginnende met een tv-serie rondom Skylanders en films rondom Call of Duty. Met de nieuwe studio hoopt Activision Blizzard een nieuw publiek aan te boren voor haar series. De studio zal onder leiding staan van Nick van Dyk. De afgelopen negen jaar was Van Dyk actief bij Disney als senior vice president, dus de man heeft ervaring met animaties en films.

Het eerste project van de studio is Skylanders Academy, een animatieserie rondom de populaire franchise. Daaraan heeft Activision Blizzard meteen een aantal bekende namen weten te binden. Zo zal de show in handen zijn van Eric Rodgers, bekend van Futurama, en zullen Justin Long, Ashley Tisdale en Jonathan Banks hun stem verlenen aan de serie.

Daarnaast gaat de studio aan Call of Duty-films werken, waarbij het een heel universum wil opzetten met verschillende films. De eerste resultaten daarvan zouden al in 2018 of 2019 te zien kunnen zijn. Verdere details, zoals acteurs of regisseurs verbonden aan dit project, werden niet bekendgemaakt door Activision.