Account details Rockstar Social Club gelekt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Account details Rockstar Social Club gelekt

Veel spelers die gebruik maakten van Rockstar’s Social Club ondervinden problemen met de service. De service zou de gebruikers vertellen dat het account waarmee ze probeerden in te loggen al door iemand anders ingelogd was. Rockstar ontkent dat de service is gehackt.

Wat begon als een enkele melding, is de laatste dagen steeds groter geworden. Op Reddit en Rockstar’s Twitter is er een stroom van klachten van mensen die meerdere keren ervaren dat iemand anders al op hun account ingelogd is. Rockstar’s Social Club weigert die spelers dan de toegang, wat doet vermoeden dat Rockstar’s service is gehackt. Rockstar ontkent echter dat dit het geval is.

Het blijkt dat er een website is verschenen met veel inlognamen en bijbehorende passwords, dus als Rockstar Social Club niet gehackt is, is het een raadsel hoe die informatie zomaar publiekelijk is geworden. Rockstar heeft een statement aan Kotaku gegeven over de situatie die duidelijkheid moet scheppen.

“Gisteren is het bevestigd dat er niet in de Rockstar Social Club is gebroken. Het lijkt er wel op dat er pogingen zijn gewaagd om bij deze informatie te komen via een onafhankelijke en niet-geaffilieerde website. Voor de accounts die hier last van hebben ondervonden zijn we bezig met een oplossing om te zorgen dat de rechtmatige eigenaars die weer terug krijgen.”

De website waar de informatie op staat wordt expres niet doorgegeven omdat de site in kwestie alleen maar meer aandacht zou krijgen. Voorlopig lijkt het slim om je wachtwoord te veranderen, just in case.