Accessoire-fabrikant Mad Catz komt in november met Android-console

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Accessoire-fabrikant Mad Catz komt in november met Android-console

Mad Catz, bekend fabrikant van gaming accessoires, heeft gisterenavond laten weten dat ze in november haar eerste Android-console op de markt zullen brengen. De M.O.J.O. is voorzien van een Tegra 4-chip en daarmee krachtiger dan de concurrentie. Daar hangt echter ook een iets hoger prijskaartje aan…

Deze zomer maakte de fabrikant al duidelijk dat ze een console op basis van Android op de markt willen zetten. Inmiddels is de website van de console gelanceerd en daarop wordt duidelijk dat de console draait op een Nvidia Tegra 4 T40S met een kloksnelheid van 1,8GHz. Daarnaast heeft de console 2GB werkgeheugen en 16GB flashopslag. Ook beschikt de console over een HDMI-uitgang, een MicroSD-kaartlezer, een USB 3.0- en 2.0-aansluiting, 100Mbit/s-ethernetpoort en een 802.11n-wifi module.

Naast de console levert de fabrikant ook een controller mee die via Bluetooth met de console verbinding maakt. De GameSmart C.T.R.L., zoals de controller heet, beschikt over alle standaard knoppen. Opvallend is dat een touchpad zoals de OUYA heeft ontbreekt op de controller.

Volgens Mad Catz kan de console niet alleen gebruikmaken van Google’s Play Store, maar ook van Nvidia’s TegraZone en Amazon’s AppStore. Opvallend aan de console: met een prijskaartje van 250 dollar is deze beduidend duurder dan de concurrentie, en ondanks dat de console krachtiger is, is het nog maar de vraag of men dit wil betalen voor een Android-console. Voor hetzelfde bedrag heb je namelijk ook al een basis-model Xbox 360.