AC: Unity ondervindt technische problemen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
AC: Unity ondervindt technische problemen

In delen van de wereld ligt Assassin’s Creed: Unity inmiddels in de winkels en veel spelers ondervinden technische problemen op alle platformen. Zowel de PlayStation 4, Xbox One als de PC-versie hebben allemaal last van framerate drops, glitches en pop-ins.

Met een gigantisch team om de game te ontwikkelen zou je denken dat een game als Assassin’s Creed: Unity grotendeels vlekkeloos in de schappen zou moeten liggen. Dat blijkt echter niet het geval: PlayStation 4-gebruikers, Xbox One-gebruikers en de gebruikers van lage tot hoge PC-systemen ondervinden technische problemen. Alleen PC-gebruikers met zeer krachtige systemen lijken de dans te ontspringen.

De PlayStation 4-versie lijkt er het ergste vanaf te komen: glitches gebeuren regelmatig, er is erge pop-in en de framerate kakt vaak zonder goede reden in. Op de Xbox One sub-reddit is te lezen dat alle Xbox One-spelers te kampen hebben met een framerate “aanzienlijker lager dan 30fps”, met name in gedeeltes van de game met veel bedrijvigheid.

Ubisoft heeft nog niks laten weten, maar dit zijn problemen die mogelijk op te lossen zijn met een patch, die tot nog toe niet beschikbaar is. Mocht je dus twijfelen om de game te kopen, het lijkt een goed idee om even te wachten.