Aantal spelers Overwatch blijft groeien

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Aantal spelers Overwatch blijft groeien

Alles wat Blizzard aanraakt, lijkt hoe dan ook door de hele wereld gespeeld te worden. Zo ook nog altijd hun shooter Overwatch. De uitgever maakte bekend dat er weer vijf miljoen spelers bij zijn gekomen in het afgelopen half jaar.

De teller staat op dit moment op 35 miljoen spelers; dat maakte Blizzard bekend op hun Twitter. Hoe dit aantal is opgebouwd, is er niet bij vermeld, maar dit omvat in ieder geval de spelers op pc, Xbox One en PlayStation 4. In april was Overwatch een jaar uit en toen bereikte de game al de mijlpaal van 30 miljoen spelers. Daar zijn volgens de uitgever dus vijf miljoen spelers bijgekomen.

Er is nog geen grote uitbreiding of DLC voor de game aangekondigd. Blizzard lijkt in plaats daarvan met Overwatch te kiezen voor veel regelmatige updates en nieuwe skins voor de speelbare helden. Daarnaast zijn er ook in Overwatch de bekende tijdelijke evenementen die we ook goed kennen uit bijvoorbeeld World of Warcraft.

Op dit moment is het Halloween-evenement aan de gang, waarin spelers in een co-opmodus los kunnen gaan tegen golf na golf aan vijanden, uiteraard met leuke skins als beloning. Afgelopen zondag speelde de redactie deze tijdelijke modus tijdens de redactiestream.