Aantal puzzels The Witness haast onmogelijk voor kleurenblinden

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Aantal puzzels The Witness haast onmogelijk voor kleurenblinden

The Witness is sinds kort beschikbaar en iedereen is over de game te spreken. Althans, bijna iedereen. Een aantal puzzels in The Witness zijn haast onmogelijk op te lossen voor mensen met kleurenblindheid of beschadigd gehoor.

The Witness moet een soort van paradijs vormen voor de puzzelliefhebbers, maar het lijkt erop dat sommige mensen niet volledig van de game kunnen genieten. Mensen die lijden aan kleurenblindheid of slecht gehoor hebben zullen niet of nauwelijks in staat zijn om sommige puzzels op te lossen. Het is Jonathan Blow, de maker van The Witness, moeilijk kwalijk te nemen, maar het is een reëel probleem voor een klein percentage mensen aangezien sommige puzzels in de game te maken hebben met geluiden of kleuren.

Veel games ondersteunen een optie voor kleurenblinde mensen, maar die optie is in The Witness niet te vinden. Gelukkig voor hen zijn geen van de puzzels noodzakelijk om de game uit te spelen. Blow heeft al wel op de problemen gereageerd en heeft toegegeven dat hij wel aan de handicap van die mensen heeft gedacht.

“Onze aanpak was dat niet alle puzzels opgelost hoefden te worden om de game uit te spelen. Kleurenblindheid zal alleen voor een fractie van alle puzzels een probleem vormen, dus de oplossing voor dit probleem is de puzzels die hiermee te maken hebben niet te doen.”

Dit schijnt niet het enige probleem te zijn: er zijn klachten op het internet verschijnen van mensen die zeggen draaierig of zelfs misselijk te worden tijdens het spelen van de game.