Aankomende Zelda-game heeft nu een officiële titel

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Aankomende Zelda-game heeft nu een officiële titel

De E3 is helaas al bijna weer op het einde, maar kon natuurlijk niet afgesloten worden zonder nieuws over de nieuwe Zelda-game. Nintendo besloot dit jaar vanuit hun eigen beurskraam een bescheiden presentatie te geven waarin we naast het bekijken van gameplay ook de officiële titel van de game te horen kregen, namelijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

De aankomende titel binnen de Zelda-franchise is ondertussen bijna een heus fenomeen door al het figuurlijke getrek eromheen, met name gericht op de release die al een aantal keer is uitgesteld en het feit dat hij een duale release gaat krijgen voor zowel de Wii U als de NX. Maar het lijkt er nu toch echt op dat de Zelda-franchise begin 2017 een uitbreiding gaat krijgen met The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Tijdens de livestream werden we getrakteerd op een gameplaytrailer die het Hyrule van Breath of the Wild laat zien. Deze trailer is boven het artikel te bekijken. De beelden laten een grote open wereld zien waarin spelers als Link de diverse gebieden kunnen verkennen. Volgens Nintendo zou enkel het verkennen ervan dankzij de grootte van de wereld al voor diverse dagen aan speelplezier moeten zorgen. De trailer biedt in ieder geval een goed beeld op alle veranderingen die Nintendo toe wil passen op de Zelda-franchise.

De presentatie bood geen nieuwe informatie over de exacte releasedatum, maar houdt nog steeds maart 2017 aan. Die maand zal de game voor zowel de Wii U als de, momenteel nog mysterieuze, NX uitkomen.