Aankomende Xbox One-update brengt Copilot-functie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Aankomende Xbox One-update brengt Copilot-functie

Xbox Insiders kunnen vanaf vandaag aan de slag met de nieuwste update voor de Xbox One. Deze geselecteerde leden testen onder andere de werking van de nieuwe Copilot-functie, die twee spelers in staat stelt om één game te besturen. De update werd getoond in een video op YouTube.

In het filmpje vertellen Larry Hyrb, beter bekend als Major Nelson, en Scott Henson van het Xbox engineering team over de aankomende nieuwigheden. De update bevat enkele grote veranderingen in het Guide-menu die we al eerder beschreven, en introduceert een tot nu toe nog niet eerder onthulde functie genaamd Copilot.

De Copilot-functie maakt het mogelijk om twee controllers aan één speler toe te wijzen. Dit is vooral handig in situaties waarin een onervaren speler een bepaald gedeelte van een game niet door weet te komen, en de ervaren gamer de controle over kan nemen om hem of haar te helpen, maar het kan voor mensen met een fysieke beperking ook mogelijkheden creëren om toch games te kunnen spelen. Het werkt sneller dan wanneer je van controller zou moeten wisselen om de ander te helpen en het voorkomt dat de actie moet worden onderbroken. Daarnaast kan de fysieke beperkingen van de één worden ondervangen door de aanwezigheid van een tweede speler.

Volgens de planning moet de update in de lente voor iedereen beschikbaar zijn. Voor alle details over de update bekijk je de bovenstaande video.