Aankomende Overwatch-update vereist herinstallatie

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Aankomende Overwatch-update vereist herinstallatie

Sinds de release van Overwatch in mei van 2016 worden er jaarlijks meerdere updates naar de game gebracht in de vorm van nieuwe speelbare personages, maps en lore. De aankomende update is zelfs zo ingrijpend dat huidige spelers de game opnieuw moeten installeren.

Op het officiële forum van Overwatch deelt de ontwikkelaar meer informatie over een aankomende update. In de post staat dat Blizzard een grote update wilt uitvoeren die gericht is op het up-to-date brengen van de achterliggende systemen. Omdat deze systemen zo dicht bij de fundering van de game en de engine liggen, kan dit niet via de gebruikelijke patch-systemen gedaan worden, maar moeten spelers de game helemaal opnieuw installeren.

“The number of back-end changes we’re putting in is substantial enough that we can’t just patch over the current content efficiently.”

Hoewel Blizzard beseft dat dit niet optimaal is voor de gebruikers, willen ze liever één keer door de zure appel heen bijten om iedereen een betere ervaring te geven. Wat de inhoud van de update precies is, wanneer we deze kunnen verwachten en hoe deze inspeelt op de aankondigingen van de nieuwe speelbare personages die tijdens Blizzcon 2018 zijn gedaan, is niet bekend.