Aanklacht Lindsay Lohan publiciteitsstunt volgens Rockstar

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Aanklacht Lindsay Lohan publiciteitsstunt volgens Rockstar

Take-Two Interactive, moederbedrijf van Rockstart Games, deed onlangs de aanklacht die aangespannen was door actrice Lindsay Lohan af als aandachttrekkerij. Lohan daagde het bedrijf vorige maand voor het gerecht omdat deze naar verluid onrechtmatig haar gelijkenis zou hebben gebruikt in Grand Theft Auto V.

Volgens rapporten zijn Take-Two interactive en Rockstar games er van overtuigd dat de zaak verwerpelijk is en dat Lohan enkel uit zou zijn op publiciteit. Daarnaast willen ze het bedrag dat het bedrijf kwijt is aan gerechtelijke procedures terug betaald zien uit de zak van mevrouw Lohan. Vooralsnog zijn zowel Lindsay Lohan als haar advocaat niet bereikbaar geweest voor commentaar.

De aanklacht richtte zich op het personage Lacey Jonas, dat een “overduidelijke” referentie zou zijn naar Lohan. Daarnaast claimt de aan de geruchtmakende actrice dat haar hele imago zou zijn gebruikt om het personage vorm te geven, waaronder haar kledingstijl en haar stemgeluid. Take-Two Interactive sprak dit tegen en meende dat Lohan’s stem, naam en gelijkenis niet gebruikt zouden zijn in het spel en dat Jonas en Lohan enkel hun leeftijd en blonde haar gemeenschappelijk zouden hebben.