Aandelen Nintendo stijgen met 10 procent na lancering Pokémon GO

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Aandelen Nintendo stijgen met 10 procent na lancering Pokémon GO

In Europa is Pokémon GO officieel nog niet eens uitgebracht, maar na de release gisteren in Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten schieten de aandelen van Nintendo flink omhoog. Twee dagen na release is de waarde van een aandeel in Nintendo met 10 procent gestegen.

De app zelf is gratis te downloaden en te spelen via Google Play en de App Store. Het verdienmodel in deze augmented reality-game zit hem in de microtransacties. Door echt geld te betalen, kun je extra voorwerpen kopen in de game die je weer kunt gebruiken bij het vangen van nieuwe Pokémon. Met de app kun je in de echte wereld Pokémon tegenkomen en vangen en is het zoals altijd het doel om alle Pokémon te vangen.

Pokémon GO is, ondanks de waardestijging van Nintendo-aandelen, een product van Niantic en The Pokémon Company. Nintendo heeft echter wel aandelen in beide bedrijven en profiteert daarbij dus ook op de aandelenmarkt van de populariteit van de nieuwe app. Ondanks dat Pokémon GO in Nederland nog niet officieel is uitgebracht, wordt de game wel al veelvuldig gespeeld. Je kan de app namelijk wel downloaden via de Amerikaanse Google Play of App Store. Wanneer de app zijn intrede in Nederland doet, is nog niet bekend.