Aandelen Nintendo kelderen na aankondiging Switch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Aandelen Nintendo kelderen na aankondiging Switch

In de aanloop naar de onthulling van de Nintendo Switch, toen nog bekend als NX, zag de Japanse ontwikkelaar de aandelen aardig stijgen. Lang heeft Nintendo daar niet van kunnen genieten, want na de aankondiging van de Nintendo Switch daalde de waarde namelijk weer net zo hard.

Nintendo’s aandeelwaarde bleek na sluiting van de Tokyo Stock Exchange gisteren namelijk met 6,5 procent te zijn gedaald, waardoor de eerdere verhoging van Nintendo’s waarde met 1 miljard dollar in een klap weer teniet is gedaan. Volgens een analist op het gebied van de Aziatische mobiele markt Dr. Serkan Toto heeft de Switch dan ook niet de aantrekkingskracht die het apparaat nodig heeft, wat hij aangaf in een interview met Gamesindustry.biz.

Sorry, maar is een draagbare console nog innovatief in 2016? Ik maak me het meeste zorgen om de doelgroep die het moet aanspreken. Wie, buiten die-hard fans van Nintendo om, gaat dit kopen? De Switch mist een killer feature en ik denk dat het moeilijk wordt om de casual gamer die nu op de mobiel zit terug te winnen. In Japan bijvoorbeeld, is de mobile gaming sector al twee à drie keer groter dan die van de console. Zelfs de PlayStation 4 heeft het daar moeilijk. Het wordt een flinke uitdaging om die trend om te draaien.

De grote namen in de games industrie zien het daarentegen allemaal wat anders als we de eerste reacties mogen geloven. Zowel EA, Ubisoft, Bethesda, Epic, 2K, Bandai Namco en enkele andere partijen hebben volgens IGN aangegeven potentie te zien in de Switch. Wie het uiteindelijk bij het langste eind heeft moet blijken in maart van 2017, dan is de Switch te koop.