Aandelen Netflix stijgen met 5% na Emmy Awards

Aandelen Netflix stijgen met 5% na Emmy Awards

De waarde van de aandelen van Netflix is na de uitreiking van de Emmy’s met bijna 5% gestegen. Netflix won net zo veel Emmy’s als HBO met series als The Crown en Godless. Een aandeel van Netflix is nu $367,65 waard.

Netflix won in totaal drieëntwintig Emmy’s. Dit aantal is inclusief het aantal Emmy’s dat ze ontvingen tijdens de ‘Creative Arts’-ceremonie van afgelopen weekend. Hiermee kwam Netflix gelijk te staan met HBO, ondanks dat HBO met de serie Game of Thrones de Emmy voor Best Drama Series won. Tijdens de ceremonie lieten verschillende Netflix-winnaars weten de streamingdienst dankbaar te zijn voor de creatieve vrijheid die zij kregen.

Nellie Andreeva van de website Deadline vertelde dat het de eerste keer is dat Netflix zo goed presteerde tijdens de Emmy’s. In 2016 werden ze derde met het aantal gewonnen Emmy’s. In 2017 kropen ze weer een stukje omhoog en werden ze tweede op de ranglijst. Dit jaar won Netflix eerder al van HBO met het aantal nominaties dat zij kregen.

Netflix heeft op 18 september Mathias Dopfner, CEO van de Duitse publishing gigant Axel Springen, toegevoegd aan hun raad van bestuur. Dit heeft volgens Netflix niks te maken met de uitslag van de Emmy’s.