Aandeelwaarde van Nintendo gedaald

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Aandeelwaarde van Nintendo gedaald

Het voormalige hoofd van Nintendo, Tasumi Kimishima, heeft in een meeting met de aandeelhouders bevestigd dat in de afgelopen tijd de aandeelwaarde van het bedrijf gedaald is. Dit is in een bericht op Nintendo’s officiële site bevestigd. 

Kimishima heeft laten weten dat het bedrijf verwacht ongeveer twintig miljoen Nintendo Switches te verkopen voor het einde van dit jaar. Dit doel had Nintendo eerder al voor ogen, maar aandeelhouders en investeerders vroegen of dit wel haalbaar was. Kimishima gaat er nog steeds vanuit dat dit haalbaar is. Senior Executive Officer Susumu Tanaka vulde aan dat er vorig jaar problemen rondom het produceren van de hardware waren. Deze tegenslag staat dit jaar niet meer in de weg.

Vorig jaar wist Nintendo 14,86 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch te verkopen. In verhouding met de 13,56 miljoen verkochte Wii U’s is dit enorm. Na de persconferentie op de E3 daalden de Nintendo-aandelen nog verder doordat er weinig games werden aangekondigd. De voormalige president van het bedrijf laat wel weten dat er de komende tijd meer games aankomen, maar dat dit momenteel niet het juiste moment is.