Aanbod PS+ van juni, mogelijk een AAA-game voor PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Aanbod PS+ van juni, mogelijk een AAA-game voor PS4

Sony heeft het Europese PlayStation Plus aanbod voor de maand juni bekendgemaakt. Opvallend gegeven: in Amerika verdwijnen er vijf games uit de Instant Game Collection en er komen er maar vier voor terug.

Zoals altijd kent ook juni weer een mooie variatie aan verschillende games. Zo kunnen PS3-bezitters uitkijken naar NBA 2K14. Delen van de populaire basketbalserie verschijnen eigenlijk elk jaar op PS+ en in juni is het dus de beurt aan de nieuwste. Naast NBA 2K14 kunnen Plus-leden ook aan de slag met Lone Survivor, een 2D sidescrolling horror game met pixel art.

Vita-bezitters krijgen Dragon’s Crown, een Japanse action-RPG die in veel facetten lijkt op de oude Streets of Rage-games. Voor de PS4 verschijnt Pixeljunk Shooter: Ultimate Edition. Deze game zou ergens deze zomer uit komen voor de PS4 en Vita, maar zal dus gelijk gratis worden voor PS+-leden. Pixeljunk Shooter kwam oorspronkelijk uit op de PS3 en Steam.

Een laatste opvallend detail is dat er uit de Amerikaanse Instant Game Collection vijf games verdwijnen, waaronder Resogun en Stick It To The Man voor de PS4, en daar komen maar vier games voor terug. Dit brengt het totaal van de Amerikaanse collectie op negen games, waar het er altijd tien zijn geweest. Dit maakt mogelijk de weg vrij voor Sony om er vanaf de E3 een AAA-game aan toe te voegen.