9 miljoen mensen speelden Star Wars Battlefront bèta

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
9 miljoen mensen speelden Star Wars Battlefront bèta

De bèta voor Star Wars Battlefront zit erop en daarmee is de grootste bèta die EA ooit heeft ondernomen afgelopen. Volgens senior producer Sigurlina Ingvarsdottir hebben meer dan negen miljoen mensen aan de bèta deelgenomen.

Star Wars is weer helemaal terug van (nooit) weggeweest. Met een nieuwe film aan de horizon en de release van Star Wars Battlefront kunnen fans hun lol weer op. De bèta voor Star Wars Battlefront is vandaag na een periode van zes maanden geëindigd. Op de officiële website van Battlefront is te lezen dat senior producer Sigurlina Ingvarsdottir zeer tevreden is over de afgelopen periode en de interesse van spelers.

“Sinds we Star Wars Battlefront onthulden in April wisten we dat de bèta een zware test zou vormen voor onze game. De bèta was zelfs een van de meest besproken onderwerpen de afgelopen zes maanden, en het was spannend (nagelbijtend spannend als ik heel eerlijk ben) om deze aan de wereld beschikbaar te stellen.

En net als Han Solo aan het einde van A New Hope, zijn we dankbaar dat jullie zijn gekomen. En nog belangrijker dan dat, jullie hebben heel wat tijd besteed aan het spelen van de game.”

EA topman Blake Jorgensen heeft eerder aangegeven dat EA verwacht tussen de negen en tien  miljoen exemplaren van Star Wars Battlefront te gaan verkopen voor het einde van het fiscale jaar van 2016. Aangezien ruim negen miljoen personen de bèta hebben gespeeld zou je zeggen dat het te doen moet zijn, maar niet iedereen was te spreken over de bèta. Veel spelers vinden het teveel lijken op een Battlefield-game met een Star Wars uiterlijk.