87 landen in race voor de Oscar beste internationale film

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
87 landen in race voor de Oscar beste internationale film

The Academy of Motion Picture Arts & Sciences maakte vandaag bekend dat er dit jaar 87 landen in de race zijn voor de Oscar voor beste internationale film.

Volgens The Academy zijn de aanmeldingen van dit jaar de sterkste en beste ooit. Nederland doet ook mee in de race om het befaamde beeldje. De inzending van Nederland is de film Bankier van het Verzet (The Resistance Banker), geregisseerd door Joram Lürsen. Barry Atsma speelt de hoofdrol in deze film over twee verzetsstrijders in de Tweede Wereldoorlog.

Nederland zal het op moeten nemen tegen een film van Netflix uit Mexico genaamd Roma, geregisseerd door Alfonso Cuaron. Roma is al erg geliefd op andere festivals en won de hoogst haalbare prijs: de Gouden Leeuw (Golden Lion) in Venetië. Het is dus nog maar de vraag of Nederland naar huis zal komen met de Oscar.

De Oscars vinden plaats op zondag 24 februari 2019 in het Dolby Theater in Hollywood. In Amerika zal de uitreiking van de Oscars live te zien zijn. In 2018 was de uitreiking ook live te zien in Nederland op Net 5. Het is nog even afwachten of dat dit jaar weer mogelijk is.