8-Bit Adventure Anthology op komst voor pc, PS4 en Xbox One

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
8-Bit Adventure Anthology op komst voor pc, PS4 en Xbox One

Er is goed nieuws voor gamers die naast moderne games ook kunnen genieten van 8-bit retro-games uit de jaren 80. Eind oktober verschijnt er namelijk een bundel van drie 8-bit NES-games voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De bundel is krijgt de titel 8-Bit Adventure Anthology (Volume One) en bevat de volgende games: Shadowgate, The Uninvited en Déjà Vu.

De 8-Bit Adventure Anthology (Volume One) bevat drie cult-klassiekers uit het 8-bit-tijdperk. De eerste game in de bundel is Shadowgate, een horrorgame die zich afspeelt in het gelijknamige kasteel. Shadowgate is een point-and-click adventuregame die draait om het oplossen van puzzels. De game staat bekend om zijn voor die tijd expliciete en bloederige sterfgevallen.

De tweede game uit de bundel is The Uninvited, eveneens een point-and-click adventure waarin je doel is om je verloren zus terug te vinden in een angstaanjagend landhuis.

Tot slot bevat de bundel nog de game Déjà Vu, een game waarin je wordt beschuldigd van een moord waarvan je niets af weet, waarna je je onschuld moet zien te bewijzen.

De bundel wordt uitgebracht door de Nederlandse studio Abstraction Games en is vanaf 31 oktober verkrijgbaar.