’70 miljoen verkochte VR-brillen voor 2018′

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
’70 miljoen verkochte VR-brillen voor 2018′

Of virtual reality-brillen een ding gaan worden, valt nog te bezien, maar volgens de analistenfirma Superdata zal het een ongebreideld succes worden. Ze schatten dat tegen het einde van 2017 er zo’n 70 miljoen VR-brillen verkocht zullen zijn.

De industrie loopt warm voor de mogelijkheden die VR-brillen met zich meebrengen en er zijn ook consumenten die er niet op kunnen wachten. Maar zullen de aankomende VR-brillen zoals de Oculus Rift en de PlayStation VR wel daadwerkelijk aanslaan? Volgens de analistenfirma Superdata wel. Ze denken dat er 70 miljoen exemplaren verkocht zijn voordat we in 2018 belanden. Die 70 miljoen exemplaren zouden goed zijn voor $8,8 miljard omzet in hardware en $6,1 miljard omzet in software.

De data waarop Superdata deze voorspelling heeft gebaseerd, is de launch van de Samsung Gear VR. De headset van Samsung kost $99 en moet aangesloten worden op de Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge Plus of de Samsung Galaxy Note 5. De feedback van het apparaat is positief en de verkoop lijkt het goed te doen. Superdata verwacht dat er 18 miljoen exemplaren verkocht zullen worden voor het einde van 2015.

In het begin zullen VR-brillen voor smart-apparaten de verkoop van VR-brillen leiden. Consumenten zullen goedkopere modellen als springplank gebruiken om te bepalen of ze meer geld uit willen geven aan VR-brillen voor duurdere platformen. Na het begin zullen de consolegamers de groep vormen die de groei van VR-apparaten zal stimuleren.

Volgens Superdata zal 31% van alle Amerikaanse consolegamers van plan zijn om een PlayStation VR te kopen, wat gelijk staat aan zo’n 11 miljoen Amerikanen. 18% van de pc-gamers schijnt van plan te zijn om een Oculus Rift te kopen.

'70 miljoen verkochte VR-brillen voor 2018'