6de uitbreiding World of Warcraft al in de maak

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
6de uitbreiding World of Warcraft al in de maak

Blizzard onthulde kort geleden de nieuwe expansion voor hun succesvolle MMO World of Warcraft, genaamd Warlords of Draenor. Maar tegelijkertijd is Blizzard ook al bezig met de volgende expansion.

De zeer populaire MMO is inmiddels al toe aan de vijfde expansion, maar het eind is nog niet in zicht. Blizzard probeert voortaan aan twee expansions tegelijk te werken. Deze parallelle teams moeten ervoor zorgen dat de spelers in de toekomst steeds meer content kunnen verwachten in een kortere tijd.

“Dit is iets wat we nog nooit hebben gedaan. Normaal werkten we aan een expansion per keer, maar nu kijken we wat we in de volgende kunnen doen terwijl we nog met de eerste bezig zijn.

Het is aan ons en ons ontwikkelingsteam om steeds naar nieuwe manieren te zoeken om de game te verbeteren en het relevant te houden. Deze uitbreidingen zijn volgens ons de sleutel om dat te bereiken.”

Dit komt niet als een verrassing: na de verwachtte stijging in spelers kort na de release van Mists of Pandaria, zakte het aantal vaste abonnees dramatisch tot 7,7 miljoen. Het lijkt erop dat Blizzard ervoor wil zorgen dat de spelers niet simpelweg terugkomen voor een half jaartje na de komst van een nieuwe uitbreiding, maar ze wil laten blijven door middel van een continue stroom van content. De game viert over anderhalf jaar z’n tiende verjaardag en de rek lijkt er inmiddels uit.