505 Games kondigt Horace aan

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
505 Games kondigt Horace aan

Via een aankondigingstrailer kondigt uitgever 505 Games (Control en Payday 2) de 2D actie-avonturen-indie-titel Horace aan. Na een ontwikkelingsfase van maar liefst zes jaar verschijnt de game op 18 juli voor Steam. 

In Horace kruipen spelers in het metalen omhulsel van de robot Horace. Dit wezen is zijn familie kwijtgeraakt en gaat in het verhaal op zoek naar hen. Tijdens zijn zoektocht krijgt hij te maken met uitdagende puzzels en eindbazen. Spelers komen tijdens deze titel ook enkele herkenbare dingen tegen uit andere games. Dit is vooral het geval bij de mini-games. Volgens de uitgever roept deze titel bij elke speelsessie een aantal emoties op. Op deze manier maken sommige momenten je aan het lachen, huilen of doen ze je eerder juichen.

Om de prijs van de game te bepalen doet de uitgever iets speciaals. 505 Games geeft namelijk korting aan de hand van hoeveel gebruikers deze game wishlisten. Wanneer duizend mensen de games op hun verlanglijst zetten krijgt iedereen bij de release tien procent korting. Echter wanneer de game tweehonderdduizend keer op het lijstje komt te staan dan krijgen gebruikers een korting van maar liefst 75 %.